Voorbij het kerkgebouw

Auteur: Post, Paul
Nederlands | Paperback | 2010
Dit boek verkent de actuele positie van de rituele ruimte. Startpunt is het thans gevoerde gesprek …

Meer details

€ 3,00

Niet leverbaar
Gratis verzending binnen Nederland

Samenvatting Voorbij het kerkgebouw

Dit boek verkent de actuele positie van de rituele ruimte. Startpunt is het thans gevoerde gesprek over de positie van kerkgebouwen in de West-Europese cultuur. Inzet is dat dat gesprek en de feitelijke omgang met kerkgebouwen in de praktijk een beperkte visie op rituele en sacrale ruimte kent; een visie die voorbijgaat aan de actuele plaats van ritualiteit en religie, religiositeit en sacraliteit in onze samenleving en cultuur. Het is tijd voor een ander perspectief dat recht doet aan een ander sacraal domein. Deze studie ?gaat voorbij? aan het kerkgebouw. Ze beziet het bredere culturele milieu, en dat alles omwille van een nieuwe situering van het kerkgebouw.
In het boek wordt een omtrekkende beweging gemaakt. Eerst komen in de context van een panorama van actuele rituele en religieuze dynamiek de positie van het kerkgebouw en de discussies rond herbestemming en sluiting aan de orde. Vervolgens wordt het kerkgebouw gesitueerd in een brede context van ?andere plekken?. In beeld komen verrassende domeinen van ?sacraal-religieuze? presentie: plekken waar doden worden herdacht, theater, museum, de wereld van het erfgoed, toeristische attracties, natuur, bedevaart, sport. In die verkenningen ontdekken we de contouren van een ander sacraal domein als ruimte voor het spel van ritueel en religie.

Over de auteur
Paul Post (1953) studeerde in Utrecht en Rome theologie en christelijke kunst en archeologie. Momenteel is hij hoogleraar Rituele en Liturgische Studies aan het Departement Religiewetenschappen en Theologie van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Tilburg en directeur van het daar gevestigde Instituut voor Liturgische en Rituele Studies.

Productspecificaties

Productinformatie

Auteur : Post, Paul
Bindwijze : Paperback
Afmeting : 230 x 190 x 17
Pagina's : 256
Taal : Nederlands
Uitgavejaar : 2010

Categorie

Acties & aanbiedingen

Gemiddelde beoordeling

Nog geen beoordelingen.

Deel je mening met anderen

Schrijf zelf een recensie

Schrijf zelf een recensie

Voorbij het kerkgebouw

Voorbij het kerkgebouw

Dit boek verkent de actuele positie van de rituele ruimte. Startpunt is het thans gevoerde gesprek …

Schrijf zelf een recensie

Eerder bekeken artikelen

Hulp nodig?

0413 - 291394

Bel op maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 5 uur voor uw bestelling

Mis niets meer met onze nieuwsbrief

Mis niets meer! Speciaal voor boekenliefhebbers stuurt Berneboek u wekelijks boekentips en aanbiedingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vanaf € 20 gratis verzending
binnen Nederland
Het ruimste assortiment
spirituele en religieuze
boeken van Nederland
Altijd de beste prijs en
service op alle artikelen
Veilig betalen en bezorgen
Alle prijzen zijn inclusief BTW.