Meander Met de rug naar het volk

Auteur: Lukken, Gerard
Nederlands | Paperback | 2010
Met de rug naar het volk laat zien dat de recente ontwikkelingen in de liturgie bijzonder spannend …

Meer details

€ 3,00

Niet leverbaar
Gratis verzending binnen Nederland

Samenvatting Meander Met de rug naar het volk

Met de rug naar het volk laat zien dat de recente ontwikkelingen in de liturgie bijzonder spannend zijn. Gerard Lukken schreef een boek waarin onder meer de rol van de huidige paus ten aanzien van de liturgiehervorming geschetst wordt. Een boek dat leest als een thriller.

Op 7 juli 2007 publiceerde paus Benedictus XVI het Motu Proprio Summorum pontificum waarin hij de oude, buiten werking gestelde Tridentijnse liturgie weer over de volle breedte toestaat. Dit roept de vraag op of deze ingrijpende beslissing niet afbreuk doet aan de liturgische vernieuwing in de geest van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965). Dit boek schetst de context van de genomen beslissing en beschrijft hoe gaandeweg na het Tweede Vaticaans Concilie een restauratieve beweging op gang kwam. Tegelijkertijd werd aan de basis van de kerk de nieuwe liturgie breed geaccepteerd en wordt nog steeds verder gezocht naar een geloofwaardige gestalte van de liturgie in onze cultuur.
Gerard Lukken houdt in dit boek een pleidooi onverkort vast te houden aan de grondbeginselen van de liturgische vernieuwingen van Vaticanum II. Hij pleit voor een open en kritische dialoog over de liturgie in het spanningsveld van restauratie en vernieuwing.

Gerard Lukken (1933) studeerde aan het Groot Seminarie te Haaren (Noord-Brabant), de Pontificia Università Gregoriana in Rome en het Institut Supérieur de Liturgie in Parijs. Hij was pastor en godsdienstleraar, hoogleraar liturgie en sacramententheologie aan het Groot Seminarie in Haaren en vanaf 1967 aan de Theologische Faculteit te Tilburg (thans opgenomen in de Faculteit Geesteswetenschappen, Universiteit van Tilburg) en directeur van het Liturgisch Instituut vanaf 1992 tot zijn emeritaat in 1994.

Productspecificaties

Productinformatie

Auteur : Lukken, Gerard
Bindwijze : Paperback
Pagina's : 184
Taal : Nederlands
Uitgavejaar : 2010

Categorie

Acties & aanbiedingen

Gemiddelde beoordeling

Nog geen beoordelingen.

Deel je mening met anderen

Schrijf zelf een recensie

Schrijf zelf een recensie

Meander Met de rug naar het volk

Meander Met de rug naar het volk

Met de rug naar het volk laat zien dat de recente ontwikkelingen in de liturgie bijzonder spannend …

Schrijf zelf een recensie

Eerder bekeken artikelen

Hulp nodig?

0413 - 291394

Bel op maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 5 uur voor uw bestelling

Mis niets meer met onze nieuwsbrief

Mis niets meer! Speciaal voor boekenliefhebbers stuurt Berneboek u wekelijks boekentips en aanbiedingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vanaf € 20 gratis verzending
binnen Nederland
Het ruimste assortiment
spirituele en religieuze
boeken van Nederland
Altijd de beste prijs en
service op alle artikelen
Veilig betalen en bezorgen
Alle prijzen zijn inclusief BTW.