Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...
  • Vanaf 0 gratis verzending binnen Nederland
  • |
  • Het ruimste assortiment spirituele en religieuze boeken van Nederland
  • |
  • Veilig betalen en bezorgen
  • |
  • De beste prijs en service op alle artikelen
  • |

Nieuw

12 artikelen
pagina 1 van 2
Katholiek Ivanic, Suzanna; Slingerland, Jaap (vert
voorraad onbekend
€ 39,99
Wormmaan Mariken Heitman
voorraad onbekend
€ 21,99
Waar ben je thuis Zweden, Aaltje van
voorraad onbekend
€ 22,99
voorraad onbekend
€ 22,50

Dante Aligihieri schreef zijn 'Goddelijke Komedie' rond het jaar 1300 in Italië. In dit heilige gedicht beschrijft hij zijn eigen in inwijdingsreis in de diepste mysteriën van het menszijn. Het is een spirituele zoektocht van de ziel naar God, een reis die duister begint maar eindigt in het licht.
Het gedicht bestaat uit drie delen: de Hel - het duistere gebied van demonen, gevallen engelen en het ultieme kwaad; de Louteringsberg - confronterend als het leven op aarde, waarbij door loutering bewustzijn mogelijk is en het Paradijs - het mysterie, waarin vergankelijkheid tot eeuwigheid worden getranscendeerd.

Juke Hudig (1945) ontdekt het pastelkrijt als haar medium. Daarbij richt haar aandacht zich op de onzichtbare wereld achter de zintuiglijke werkelijkheid. Al vroeg ontstaan op poëtische en meditatieve wijze beelden van de ziel. De imaginaire werkelijkheid wordt door haar themakeuze steeds meer literair getint. In 1998 begint ze met het tekenen van Dante's meesterwerk, een intens proces dat drie jaar zou duren. In dit boek beschrijft Juke Hudig op kernachtige en eenvoudige wijze 62 door haar getekende beelden uit 'De Goddelijke Komedie', waardoor het tijdloze dichtwerk toegankelijk kan worden voor iedereen.

voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 18,99
voorraad onbekend
€ 33,-
Het begin van alles Graeber, David; Wengrow, David
voorraad onbekend
€ 35,-
voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 37,50

Andries Govaart schrijft liederen voor de liturgie. Veel ervan zijn opgenomen in een van de – protestantse of katholieke – kerkelijke liedbundels.

De weg die je goeddoet bundelt 350 oudere en nieuwe liederen, vertaalde en oorspronkelijke. Ze zijn geworteld in de traditie, te zingen door mensen van nu. Veel van zijn liederen vinden in de katholieke en protestantse liturgie een plaats.

Een uniek onderdeel van Govaarts oeuvre vormen de pelgrimsliederen, zegeningen, en hymnen bij heiligenfeesten. De vele registers en de handige indeling maken de bundel uiterst praktisch in gebruik.

Bij deze eenstemmige uitgave hoort de website www.andriesgovaart.nl met partituur, begeleiding of meerstemmigheid van 320 van de liederen, met achtergronden en audio en video en veel meer.

Andries Govaart, Breda 1954, is theoloog, liturgist, bibliodramabegeleider en tekstschrijver. Hij werkte als pastor en liturgisch toerustingswerker in het bisdom Utrecht, als docent liturgie bij Fontys Hogescholen en heeft zijn eigen bureau voor 'tekst en toerusting voor ritueel en liturgie', www.anderszins.eu