Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...
  • Vanaf 0 gratis verzending binnen Nederland
  • |
  • Het ruimste assortiment spirituele en religieuze boeken van Nederland
  • |
  • Veilig betalen en bezorgen
  • |
  • De beste prijs en service op alle artikelen
  • |

Nieuw

voorraad onbekend
€ 18,99

Geluk, wie verlangt er niet naar? We zoeken ons geluk in verre reizen, een interessante baan, een mooi huis, de juiste partner, het ideale gewicht... Maar worden we daar echt gelukkig van? Max Lucado benadert dit actuele thema vanuit een andere invalshoek. Hij kijkt naar wat Jezus over geluk zegt en over hoe je dit kunt bereiken. Daarmee ontmaskert Lucado de aannames en leugens die ons worden voorgehouden: geluk bereik je niet door jezelf centraal te stellen, maar in liefde voor de ander. Aan de hand van overdenkingen, voorbeelden en gespreksvragen ontdekt de lezer een onverwacht pad naar geluk.

voorraad onbekend
€ 12,50

Bonhoeffer is als theoloog heel bekend geworden. Bidden met de Psalmen laat ons een andere kant van Bonhoeffer zien. In dit boek gaat hij uitvoering in op de bede 'Heer, leer ons bidden'. Hij doet dit aan de hand van de Psalmen, waarin hij verschillende gebedsonderwerpen onderkent, zoals de schepping, de wet, de Messias, de kerk en het lijden. Inclusief korte biografie van Bonhoeffer, geschreven door Eberhard Bethge. Een inspirerend boek, geschikt voor persoonlijke overdenking en om weg te geven of cadeau te doen.

voorraad onbekend
€ 17,90

Bijbellezen met je hart. Zo kun je lectio divina omschrijven. Met heel je hart luisteren naar wat de Heer wil zeggen. En ook: naar Jezus kijken om zijn ogen liefdevol op jou gericht te zien. Na Samen luisteren in de stilte (waarvan de eerste druk binnen twee maanden was uitverkocht!) een nieuw boek met veertig lectio divina oefeningen, geschreven door diverse auteurs, zoals predikant Jos Douma, zr. Nadia Kroon, die kerkelijk werker in de Protestantse Kerk is én ingetreden in een klooster, predikant Robbert-Jan Perk en broeder Columba, een van de jongste monniken in ons land. Veertig keer klinkt de stem van Jezus om jou aan te spreken en aan te raken. Veertig keer ontdek je dat Jezus jou ziet en kent en je de weg wijst. Ter inspiratie staan in het boek ook enkele iconen van Jezus afgebeeld. Dit boek is niet alleen te gebruiken in de veertigdagentijd, maar het hele jaar door. Uitgave in samenwerking met Contemplatio Nederland.

voorraad onbekend
€ 13,99

Is secularisatie een 'storm' of 'vloedgolf' die de kerk bedreigt? Nee, stelt Herman Paul in Shoppen in advent. Wie secularisatie in een beeld wil vangen, kan beter denken aan een gonzende winkelstraat in december. De mensen zijn er zo druk met hun kerstaankopen, dat ze nauwelijks acht slaan op het carillon in de stadhuistoren dat een oud Engels adventslied speelt. Het beeld drukt uit dat secularisatie draait om transformatie van het zelf: wie ik ben, waar ik bij hoor, wat ik aandacht geef en waar ik naar verlang.

voorraad onbekend
€ 22,99

In Het wit en het purper beschrijft Willemijn van Dijk in krachtig proza het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, voor de lezers van Jan van Aken en Hilary Mantel. Willemijn van Dijk schreef eerder Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten en De opvolger.
Pallas belandt op jonge leeftijd als slaaf in Rome, en na jarenlange dienst bij een rijke weduwe krijgt hij zijn vrijheid. Zijn ster stijgt tot ongekende hoogte en uiteindelijk vindt hij zijn weg naar het hof van regerend keizer Claudius. De vindingrijke Pallas ziet kans om door te dringen tot de kleine kring van adviseurs van de keizer. Zijn besluit om het gevaarlijke spel van hoge politiek aan het Julisch-Claudische hof te spelen maakt de weg naar de top van de macht vrij, maar tegen welke prijs?

Het wit en het purper is het verhaal van een van de voornaamste vrijgelatenen, die onbedoeld aan de wieg stond van het beruchte regime van keizer Nero – en daarmee van de ondergang van de dynastie.

voorraad onbekend
€ 18,50

In korte, vaak anekdotische verhaaltjes, afgewisseld met gedichten, schetst Frank van der Knaap de ontwikkeling van het katholiek onderwijs sinds de verzuilde jaren vijftig tot de geseculariseerde van nu.
Boek met een missie

Met het boek heeft hij een missie, en die zit verborgen in de ondertitel: 'Hoe bijzonder onderwijs kan zijn!' Want ook al blijft het aantal katholieken in Nederland alleen maar dalen, het katholiek onderwijs is het naar zijn stellige overtuiging waard om behouden te blijven. 'De ouders kiezen ervoor, daarin zit de rechtvaardiging voor het voortbestaan ervan. Vergeleken met de lege kerken loopt het als een tierelier.'

Maar de gepensioneerde docent stelt wel een voorwaarde: het katholiek onderwijs heeft bestaansrecht, mits het werk maakt van zijn identiteit. 'Als de katholieke school alleen maar een service-instituut wordt, dan houdt het op een dag op. Identiteit is kwetsbaar, je moet er wel wat voor doen.'

Wat dat is? Daarvoor wijst de oud-godsdienstleraar naar zijn eigen school, het Sint-Maartenscollege. Hij noemt allereerst de vele acties voor goede doelen én het uitgangspunt dat onderwijs meer is dan prestaties. Die twee kenmerken zijn weliswaar niet uniek voor katholiek onderwijs, maar ze zijn volgens Van der Knaap wél wezenlijk voor een school die zich katholiek wil noemen. 'Van delen word je beter, dat onderwijzen we de leerlingen, daarom doen we zoveel voor anderen buiten school. Belangrijk is ook dat het in het katholiek onderwijs niet alleen gaat om prestaties, maar om de héle mens. Je bent een kind van God, Hij gaat met je verder. Dat is een heel inspirerende boodschap, en daar sta ik voor honderd procent achter.'