Boekhandel Berne en uitgeverij Abdij van Berne: het ontstaan

Rond 1920 startten de norbertijnen van de Abdij van Berne met de productie van hun liturgische uitgaven in een eigen drukkerij, gevestigd op het abdijterrein. Om hun religieuze boodschap verder uit te dragen werd in 1959 een boekhandel/uitgeverij opgericht, thans opererend onder de naam Berne Media.
Door de jaren heen groeide het aanbod van de boekhandel en de uitgeverij.
Spirituele boeken zijn nog steeds een specialiteit, maar inmiddels zijn ook boeken over rouwverwerking en uitvaart, theologie, Eerste Communie en Vormsel, gedichtenbundels, kinderbijbels en –gebeden, alsmede ethiek en zorg aan het assortiment toegevoegd.

Daarnaast bestaat het assortiment uit inspirerende geschenken en religieuze kunst. U kunt daarbij denken aan: CD's, bijzondere (niet alledaagse) wenskaarten voor alle gelegenheden, kaarsen, wierook, rozenkransen en kunststukken zoals beelden, iconen, kruisen, kerststallen en medailles.

Met ingang van 2015 werd gestart met de verkoop van abdijproducten als honing, bier, wijn, kaas, kaarsen etc. en werd het assortiment van de website uitgebreid met verkoop van alle in Nederland verkrijgbare boeken.
Medio september 2015 is het Berne Abdijbier geintroduceerd, naar een recept dat stamt uit 1134 (aangepast naar deze tijd). Boekhandel Berne verkoopt dit bier evenals alle andere 'Norbertijner' biersoorten. Anno 2017 zijn 4 abdijbieren gepresenteerd, Norbertijn blond, Prior Dubbel, Abt Tripel en Witheren wit.

Net als in de allereerste dagen zijn de boekhandel en uitgeverij nog steeds gevestigd op het schitterende abdijterrein van de Abdij van Berne. Het 'werk aan de winkel' is echter al jaren in de toegewijde handen van kenners van binnen én buiten het klooster. Zij staan met plezier voor u klaar van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur en heten u hierbij van harte welkom, zowel in de winkel als op de website!


In de schijnwerpers

Klantenservice

0413 - 291394

Bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Op de hoogte blijven van ons aanbod?

Blijf up-to-date en meld u aan voor onze e-mail nieuwsbrief met o.a. nieuwe boeken en aanbiedingen.

Vanaf € 20 gratis verzending
binnen Nederland
Het ruimste assortiment
spirituele en religieuze
boeken van Nederland
Altijd de beste prijs en
service op alle artikelen
Veilig betalen en bezorgen
Alle prijzen zijn inclusief BTW.