Religieuze boeken

Rond 1920 startten de norbertijnen van de Abdij van Berne met de productie van liturgische uitgaven in een eigen drukkerij. Met een eigen boekhandel/uitgeverij konden zij hun spirituele boeken en daarmee hun religieuze boodschap verder uitdragen.

De in 1959 opgerichte Boekhandel Berne, en daarmee ook de internetwinkel berneboek.com, is gespecialiseerd in werken met het christelijk gedachtegoed als leidraad: boeken als bron van geestelijke verdieping en persoonlijke ontwikkeling, kortom inspiratie voor onderweg.

Een christelijk boek informeert u over het christendom en alles wat daarmee samenhangt, ook in relatie met andere godsdiensten. Soms wordt er geschreven in de vorm van wetenschappelijke verhandelingen, soms in ervaringsverhalen en soms in fictieve verhalen. Altijd speelt het christelijk gedachtegoed op de achtergrond mee, soms nadrukkelijk, soms verborgen. Begrippen van verrijzenis en opstanding zullen altijd, vanuit het christelijk perspectief, een rol spelen.

Wanneer het over verhalen gaat, vindt u in boekhandel Berne een ongelooflijke collectie, van bijbel en bijbelverhalen tot geloofsverhalen en ervaringsverhalen. Op het gebied van de bijbel is Boekhandel Berne dé plaats om een Bijbeluitgave te vinden van Willibrordvertaling tot De Nieuwe Bijbelvertaling, van peuterbijbel, met alleen illustraties, tot jongerenbijbel, met veel uitleg in de zijlijn. Kom gerust eens langs in onze boekhandel en laat u informeren en adviseren door de deskundige boekverkopers.

Religieuze muziek

Naast geschreven teksten is er op religieus gebied ook veel muziek op cd verschenen. Religieuze muziek is een heel breed begrip, het kan muziek zijn die een bepaalde sfeer oproept, een bepaalde boodschap uitdraagt, bepaalde Bijbelteksten overbrengt.

Boekhandel Berne heeft een ruime sortering van religieuze muziek, zowel cd's als dvd's. Het hele scala van klassieke religieuze muziek (o.a. Brahms, Mozart en Bach) is aanwezig, alsook hedendaagse uitgaven van Huub Oosterhuis en Taizé. Maar ook Byzantijnse en Gregoriaanse muziek vindt u in de collectie. Om dirigenten en organisten van dienst te zijn hebben we ook een collectie aan bladmuziek, opdat muziek in de liturgie een belangrijke plaats kan blijven innemen.


In de schijnwerpers

Klantenservice

0413 - 291394

Bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Op de hoogte blijven van ons aanbod?

Blijf up-to-date en meld u aan voor onze e-mail nieuwsbrief met o.a. nieuwe boeken en aanbiedingen.

Vanaf € 20 gratis verzending
binnen Nederland
Het ruimste assortiment
spirituele en religieuze
boeken van Nederland
Altijd de beste prijs en
service op alle artikelen
Veilig betalen en bezorgen
Alle prijzen zijn inclusief BTW.