• 14
  apr

  Inspiratiemiddag met Zacharias Heyes

  Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk | 14.00 uur | Boekhandel

  Op zaterdag 14 april ontvangen wij Zacharias Heyes, Benedictijnermonnik in Münsterschwarzach, en auteur van het succesvolle boek Thuis bij jezelf. In 2017 was Zacharias ook te gast in de abdij, samen met zijn medebroeder Anselm Grün. Op 14 april verschijnt zijn tweede boek, getiteld: God weer vinden en waarom je Hem niet hoeft te zoeken

  Zacharias geeft een lezing n.a.v. het thema: ’Terug of vooruit’. Dit is gebaseerd op het onderstaande tekst uit zijn nieuwe boek:

  ‘Veel mensen die actief zijn in een kerk voelen aan dat er nieuwe wegen, nieuwe concepten nodig zijn. Niemand heeft daar het pasklare recept voor op de plank liggen. De ene groep pleit voor structurele hervormingen (ophef ng van het celibaat, vrouwen in het priesterambt en verkiesbaar als bisschop, enzovoort), de andere groep wil graag verdieping van het geloof. Het woord ‘geloofscrisis’ valt vaak de laatste tijd. Ik heb nogal eens het idee dat veel mensen denken: als de kerk nou terug zou gaan naar haar ‘oorspronkelijke bronnen’ zoals de mis, de rozenkrans, de aanbidding, en als de gelovigen meer zouden bidden, dan komt alles weer goed. Geloofsverdieping is zeker nodig, maar een terugkeer naar wat ooit is geweest maar voorbijgegaan is, zeker niet. God is een God van opbreken en op weg gaan, zoals de Bijbelverhalen in het Oude en Nieuwe Testament steeds weer bevestigen. Ik hoor zelden iemand vragen: waarom zet God de kerk tot dit inpakken en wegwezen aan? Waar wil Hij met zijn kerk naartoe? Gezien de tanende ledenaantallen in beide grote geloofsstromingen en afnemende bezoekers- aantallen in de erediensten lijkt de geloofskrimp zowel aan protestantse als aan katholieke zijde kolossaal.’

  U kunt erbij zijn: een bijzondere middag rondom de toekomst van het geloof en de kerk
  U bent van harte welkom!
  Datum: Zaterdag 14 april 2018
  Aanvang: 14.00 uur Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 54573 AD Heeswijk
  Programma: lezing door Zacharias, reflecties en discussie onder leiding van Franck Ploum, napraten onder het genot van een drankje in de boekhandel, gelegen op het terrein van de abdij.
  Entree: € 15,- p.p. (incl. consumptie) Aanmelden: Wij vragen u plaatsen te reserveren per e-mail op activiteiten@bernemedia.com.
  Betaling: Uw aanmelding is definitief na ontvangst van betaling van € 15,- p.p. op NL 19 INGB 0000825536 t.n.v. Boekhandel Berne Heeswijk o.v.v. Zacharias Heyes en uw naam en e-mailadres.

  NB de voertaal is Duits.

  Klik hier voor de uitnodiging

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  God weer vinden

  Vele generaties zijn bepaald door een christelijke opvoeding, die de mensen voorschreef hoe ze moesten zijn en wat ze wel en niet moesten doen, als goed ‘christen’. Tot vandaag toe is bij veel christenen het idee aanwezig dat Jezus aan het kruis moest sterven omdat God een offer vroeg om Hem weer met mensen te verzoenen. Maar voor wie op zoek gaat naar God, is het niet zozeer de opgave om voortdurend in de zoek-modus te gaan, maar om de innerlijke bereidheid te hebben om door God gevonden te worden en Hem midden tussen de mensen te vinden. De gedachte dat God de mensen steeds weer zoekt en vindt, kan en mag ontstressen en ontspannen. Hij maakt vrij, ook van het traditionele denken dat je tegenover God iets goed zou moeten maken.
  Dit boek wil aan de hand van bijbelse figuren laten zien, hoe God de mens vindt, vaak ook onverwachts, en hoe de mens zich vinden laat. Een tweede deel gaat over de vraag welke consequenties daaruit voor de mens naar voren komen, bijvoorbeeld waar en hoe hij zich vandaag kan laten vinden. Een derde deel vraagt wat dit voor de kerk betekent, welke horizon- en grensverbredingen daarin kunnen liggen en tot welke pelgrimsweg de kerk vandaag opgeroepen wordt.
  Zacharias Heyes werkt veel samen met zijn medebroeder Anselm Grün. Hij is benedictijner monnik van de abdij Münsterschwarzach, en werkzaam als godsdienstleraar en pastor. In 2017 verscheen bij Berne zijn boek ‘Thuis bij jezelf’ (2e druk).

   

Hulp nodig?

0413 - 291394

Bel op maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 5 uur voor uw bestelling

Mis niets meer met onze nieuwsbrief

Mis niets meer! Speciaal voor boekenliefhebbers stuurt Berneboek u wekelijks boekentips en aanbiedingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vanaf € 20 gratis verzending
binnen Nederland
Het ruimste assortiment
spirituele en religieuze
boeken van Nederland
Altijd de beste prijs en
service op alle artikelen
Veilig betalen en bezorgen
Alle prijzen zijn inclusief BTW.