• 27
  jan

  Lezing door Manu Keirse ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’

  Bernekringzaal, Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk | 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur) | Boekhandel

  Zaterdag 27 januari verzorgt Manu Keirse (Emeritus hoogleraar verliesverwerking, verbonden aan de Faculteit geneeskunde KU Leuven) een lezing in de Abdij van Berne met als thema:

  Elkaar helpen bij verlies en verdriet

  Mensen in rouw en hun omgeving stellen zich allerlei vragen: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het nog ooit mogelijk om weer van het leven te genieten? Is het normaal dat je na een jaar nog kunt wenen om de dood van je moeder? Reageert ieder mens op dezelfde manier? Is het waar dat de tijd alle wonden heelt? Hoe kun je iemand in verdriet helpen en troosten? Hoe kun je een collega die zijn partner of een kind verloren heeft tegemoet treden op de eerste dag van zijn werkhervatting? Deze en vele andere vragen worden frequent gesteld door mensen in verdriet en hun omgeving. Meer weten hierover kan helpen.

  Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kunt mensen hierbij helpen of het hen moeilijker maken. Het is een opdracht van elke burger om mensen hierin behulpzaam te zijn. Maar misvattingen over wat adequaat omgaan is met verdriet en rouw maken dat veel mensen verkeerd reageren.
  Deze lezing kan zowel mensen in rouw zelf als hun familie, hun vrienden, hun studie- en werkomgeving leren wat helpt en niet helpt in situaties van verdriet. Meer weten kan je in verdriet helpen om je eigen reacties en gevoelens te verstaan en je beter te handhaven op moeilijke momenten. Als omgeving kunnen je leren de juiste ondersteuning te bieden.

  Helpen bij verlies en verdriet
  Helpen bij verlies en verdriet is al vele jaren het basisboek over rouw. In deze volledig nieuwe editie toont Manu Keirse aan de hand van vele herkenbare voorbeelden hoe rouwen niet gelijkstaat aan afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. Het boek gaat niet alleen in op verlies door de dood, maar besteedt ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak onterecht onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, je werk of je toekomstperspectieven. Dankzij de talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving is het een heel praktisch instrument voor iedereen die met verlies geconfronteerd wordt.

  Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat. Zijn boeken werden in vele talen vertaald.

  De lezing begint om 15.00 uur en vindt plaats in de Bernekringzaal van de Abdij van Berne te Heeswijk.
  De entree bedraagt € 15,-
  U kunt plaatsen reserveren per e-mail op administratie@bernemedia.com of activiteiten@bernemedia.com

  Uw aanmelding is definitief na ontvangst van
  betaling van € 15,- p.p. op NL03 INGB 0001 0721 07 t.n.v. Uitgeverij
  Abdij van Berne Heeswijk onder vermelding van Lezing Manu Keirse en uw naam en e-mailadres.

  Klik hier voor de uitnodiging

Hulp nodig?

0413 - 291394

Bel op maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 5 uur voor uw bestelling

Mis niets meer met onze nieuwsbrief

Mis niets meer! Speciaal voor boekenliefhebbers stuurt Berneboek u wekelijks boekentips en aanbiedingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vanaf € 20 gratis verzending
binnen Nederland
Het ruimste assortiment
spirituele en religieuze
boeken van Nederland
Altijd de beste prijs en
service op alle artikelen
Veilig betalen en bezorgen
Alle prijzen zijn inclusief BTW.