• 7
  okt

  Inspiratiemiddag met mindfulnessexpert David Dewulf

  Bernekringzaal, Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk | 14.30 uur | Boekhandel

  Zondag 7 oktober 2018 verzorgt David Dewulf een lezing over zijn laatst verschenen boek: De weg van zelfcompassie,van kwetsbaarheid naar veerkracht

  Zelfcompassie is een belangrijke peiler voor wie gelukkig wil leven. Wetenschappelijk onderzoek toont hoe zelfcompassie je veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en empathie verhoogt en samengaat met een betere gezondheid. In dit basisboek beschrijft mindfulnessexpert David Dewulf hoe je in acht stappen kan leren om vriendelijker te zijn voor jezelf, hoe je positieve emoties zoals moed, liefde, vreugde, empathie en vergevingsgezindheid meer ruimte kunt geven en hoe je waardegericht kunt leven. Hij nodigt je uit om een pad te bewandelen dat liefde en moed vergt, en je gaandeweg leert hoe je je kwetsbaarheid kan omarmen en volop ja kan zeggen tegen het leven. Zo krijg je inzicht in: – De drie emotieregulatiesystemen en hoe die je geluk beïnvloeden; – Hoe je diepe emotionele pijn kan verzachten; – De vier elementen van compassie, namelijk openheid, begrip, vriendelijkheid en daadkracht; – Je innerlijke criticus en je wijze stem; – Hoe je milder kan zijn voor jezelf en toch daadkrachtiger.

  David Dewulf is arts. Na zijn studies geneeskunde trok hij jarenlang de wijde wereld in op zoek naar nieuwe inspiratie en de diepere betekenis van het leven. Hij kwam in contact met de oorspronkelijke culturen en eeuwenoude wijsheden van China, Thailand, Nepal, en India. Een nieuwe wereld ging open. Ook de wijsheidstradities van het Westen gaven vele antwoorden. Deze reis was ook een innerlijke reis die nog steeds verder gaat en aan de basis ligt van de vele boeken die hij schrijft. Zijn laatste boek ‘De weg van zelfcompassie’ beschouwt hij als zijn belangrijkste bijdrage aan de wereld van mindfulness en compassie en brengt heel wat van zijn nieuwe inzichten.
  David geeft tal van lezingen in binnen- en buitenland en werd ook uitgenodigd aan het Harvard post graduaat in Mind/Body Medicine.
  In 2001 heeft David het Instituut voor Aandacht & Mindfulness ( I AM) opgericht. Meer dan 30 trainers zijn intussen verbonden aan het instituut. David is auteur van vijftien boeken over mindfulness waaronder een aantal bestsellers zoals ‘Heartful leven, Mindful werken. Balans in je leven’ , ‘Mindful gelukkig. 7 bronnen van innerlijke vreugde’ en ‘Jezelf accepteren met mindfulness en compassie’.

   

  Datum: Zondag 7 oktober 2018
  Aanvang: 14.30 uur (zaal open om 13.30 uur)
  Entree: € 15,-
  Reserveren: u kunt nu plaatsen reserveren via activiteiten@bernemedia.com
  Betalen: uw aanmelding is definitief na ontvangst van betaling € 15,- op bankrekening NL03 INGB 0001 0721 07 tnv  Uitgeverij Abdij van Berne Heeswijk onder vermelding van ‘Lezing David Dewulf’ en  uw naam.

   

   

   

Hulp nodig?

0413 - 291394

Bel op maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 5 uur voor uw bestelling

Mis niets meer met onze nieuwsbrief

Mis niets meer! Speciaal voor boekenliefhebbers stuurt Berneboek u wekelijks boekentips en aanbiedingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vanaf € 20 gratis verzending
binnen Nederland
Het ruimste assortiment
spirituele en religieuze
boeken van Nederland
Altijd de beste prijs en
service op alle artikelen
Veilig betalen en bezorgen
Alle prijzen zijn inclusief BTW.