Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...
  • Vanaf 0 gratis verzending binnen Nederland
  • |
  • Het ruimste assortiment spirituele en religieuze boeken van Nederland
  • |
  • Veilig betalen en bezorgen
  • |
  • De beste prijs en service op alle artikelen
  • |

Dicht op de huid

Bijbelverhalen meemaken

Bruin, Guido de

Prijs: € 17,90
Voorraad#stock_type# onbekend

Delen:
(1 beoordeling)
EAN : 9789089723840
Auteur(s) : Bruin, Guido de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Abdij Van Berne, Uitgeverij
Verschenen : Maart 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 96
Afmetingen : 210 x 140 x 11 mm
Gewicht : 185 gram

Guido de Bruin
Dicht op de huid. Bijbelverhalen meemaken

'Verus-leden krijgen € 2,90 korting en betalen € 15,- i.p.v. € 17,90. Zij kunnen hiertoe bij het afrekenen de couponcode invoeren die zij van Verus hebben ontvangen.'

In deze verzameling monologen komen figuren uit bekende en minder bekende bijbelverhalen zélf aan het woord. Verhalenverteller Guido de Bruin laat personages in de verhalen in de ik-vorm spreken over wat ze hebben meegemaakt en wat dat met hen heeft gedaan. Niet alleen bekende figuren als Sara, Elia en Petrus komen aan het woord, maar ook minder opvallende personages en bijvoorbeeld de duif in het Noach-verhaal en het huis van de verloren zoon. Door de verwoorde ervaring en reflectie van de personages komen de verhalen heel dichtbij en nodigen ze de lezer uit om er zelf deel van te worden.

Guido de Bruin (1966) richt zich na een carrière in de journalistiek op het vertellen van (bijbel)verhalen en het begeleiden van bibliodrama. Vertellen in de ik-vorm is zijn specialiteit. Ook in zijn werk voor Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, zet hij verhalen in tijdens bijvoorbeeld studiedagen voor schoolteams.
In 2017 maakte hij de solovoorstelling Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen op basis van de novelle De nacht der Girondijnen van Jacques Presser.

Velden met een * zijn verplicht
Lessen in vertellen
Recensie door: Wim Reedijk

Sta op en vertel zelf een verhaal. Het plezier om te vertellen weet de schrijver prachtig op zijn lezers over te brengen. Om je vertelvrees te overwinnen staan er enkele tips aan het eind van dit boek. Alle verhalen die hij schreef zijn eigenlijk bedoeld als voorbeelden: zo kan het. Je moet zijn verhalen niet hardop gaan voorlezen maar beter is deze in eigen woorden vertellen. Zo zijn ook de Bijbelteksten bedoeld waarop deze verhalen gebaseerd zijn, want wie Bijbelverhalen navertelt, gaat ze pas echt beleven. De ondertitel 'Bijbelverhalen meemaken' laat dat zien. Ik vind het moeilijk om zijn verhalen te beoordelen, want welke criteria moet je dan hanteren? Eigenlijk moet je bij elk verhaal bedenken hoe je zelf met de ingrediënten 'jouw' verhaal doet. Dát is wat Guido de Bruin het liefste wil. In die opzet is hij goed geslaagd. Het boek is geknipt voor voorgangers die graag verhalen vertellen in hun kerk, maar ook voor groepen die op een andere manier met Bijbelverhalen in gesprek willen. Ook daarvoor geeft dit boek aan het slot veel suggesties.