Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...
  • Vanaf 0 gratis verzending binnen Nederland
  • |
  • Het ruimste assortiment spirituele en religieuze boeken van Nederland
  • |
  • Veilig betalen en bezorgen
  • |
  • De beste prijs en service op alle artikelen
  • |

Christfulness

40 spirituele oefeningen

Welch, Sally

Prijs: € 16,90
Voorraad#stock_type# onbekend

Delen:
(1 beoordeling)
EAN : 9789089723673
Auteur(s) : Welch, Sally
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Abdij Van Berne, Uitgeverij
Verschenen : Februari 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 144
Afmetingen : 200 x 125 x 15 mm
Gewicht : 210 gram

Sally Welch
Christfulness. 40 spirituele oefeningen

Deze laagdrempelige en praktische gids brengt het populaire mindfulness in verbinding met christelijk gebed en contemplatie. Het resultaat is een boekje dat je als spirituele reisgenoot het heilige in het dagelijks leven helpt ontdekken en de aanwezigheid van God in ieder moment.
Korte inleidingen op het hedendaagse mindfulness en de christelijke invulling daarvan vormen de start van een weg die leidt tot een aandachtige christelijke manier van leven. Alle zintuigen worden aangesproken in de veertig oefeningen die helpen de volheid van Christus - Christfulness - te ervaren.
Een extra reeks oefeningen plaatst het christelijk leven in het perspectief van de pelgrimage naar God.
Sally Welch is parochiepriester en deken van het bisdom Oxford. Daarvoor werkte ze als diocesaan spiritueel counselor. Ze publiceerde meerdere boeken, waaronder Walking the Labyrinth, Every Place is Holy Ground en A Labyrinth Prayer Handbook.

Velden met een * zijn verplicht
Christelijke Mindfulness
Recensie door: H. Visconti

In de veelheid van boeken over mindfulness onderscheidt dit boek zich doordat het zich richt op christelijke mindfulness. Het zijn verschillende bijbelpassages die het uitgangspunt vormen voor mindfulness, om ons leven en onze gedachten te richten op het hier en nu en om zonder oordeel naar onszelf en de wereld om ons heen te kijken. Het maakt ons ook ontvankelijk voor Gods aanwezigheid in de schepping, in ons bestaan. Stilte, verstilling speelt hierbij een belangrijke rol.Het boek heeft een heldere opbouw: Bij onze vijf zintuigen (horen, zien, ruiken, proeven, voelen) geeft Welch een aantal bijbelteksten met toelichting en eindigt zij steeds met een praktische oefening. Daardoor ontstaat een mooie wisselwerking tussen tekst en praktijk en krijgen bijbelteksten ook weer nieuwe glans.Zo is er het verhaal waarin Jezus ons aanspoort als mensen minder angstig te leven. Neem een voorbeeld aan de leliën op het veld die zonder zorgen bloeien en groeien! Daaraan verbindt Welch de oefening om te mediteren met geurende bloemen en dan de meditatie te eindigen met het inademen van Jezus' woorden: “Maak je dus geen zorgen over de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf”.Na de vijf zintuigen richt Welch zich op de dagen van de Goede Week, van Palmzondag tot en met Pasen. Op Pasen geeft zij een verrassende oefening met chocolade. Het slothoofdstuk gaat over mindfulness en pelgrimeren.Sally Welch is een anglicaans priester in Engeland en haar boek ademt een aangename en uitnodigende sfeer. De praktische handreikingen voor een mindful spiritualiteit in ons alledaagse bestaan zijn stimulerend.Je hoeft het boek niet in een keer uit te lezen, het is meer een boek om in gedeelten te lezen en zo nu en dan weer eens ter hand nemen.