Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...
  • Vanaf 0 gratis verzending binnen Nederland
  • |
  • Het ruimste assortiment spirituele en religieuze boeken van Nederland
  • |
  • Veilig betalen en bezorgen
  • |
  • De beste prijs en service op alle artikelen
  • |

Alle kathedralen en basilieken van Nederland

Kolstee, Hugo

Prijs: € 24,95
Voorraad#stock_type# onbekend

Delen:
(1 beoordeling)
EAN : 9789089721167
Auteur(s) : Kolstee, Hugo
Taal : Nederlands
Onderwerp : Reisgidsen Benelux
Uitgever : Berne Media
Verschenen : Augustus 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 288
Afmetingen : 196 x 112 x 19 mm
Gewicht : 421 gram

Hugo Kolstee

Alle kathedralen en basilieken van Nederland (3e druk)
van binnen en buiten

Deze gids beschrijft alle zeven kathedralen en vijfentwintig basilieken in Nederland.
Bij elke kerk komt de plaatselijke situatie, geschiedenis, architectuur en inrichting ruim aan bod.
Zowel patroonheiligen en tradities als processies en ommevaarten komen aan de orde.
Bij basilieken wordt datum en reden van ontstaan vermeld, bij kathedralen komen de bisdommen, nu en in het verleden, ter sprake.
Ook komt de vraag aan bod wat is een kathedraal, wat is een basiliek eigenlijk?

Voor iedereen geïnteresseerd in architectuur, kunst en kerkgeschiedenis, die meer wil zien en horen dan je tot nu toe zag en wist.

Hugo Kolstee (1942) heeft als arts gewerkt in Nederland en in het buitenland. Hij voer ook regelmatig als scheepsarts op grote zeilschepen. Toen hij bij 'toeval' in een basiliek kwam, ging er een wereld voor hem open en besloot hij vanwege zijn interesse voor bouwkunde en geschiedenis ze allemaal te bezoeken en hun wetenswaardigheden te verzamelen. Nu gebundeld in een handige gids.

Christina Dullaert probeert in 1 jaar tijd de 7 kathedralen en 25 basilieken zoals beschreven in het boek van Hugo Kolstee te bezoeken. Achter in dit boek is er de mogelijkheid een stempel te laten plaatsen van de bezochte kerken. In deze columns doet zij verslag van haar tocht (met het plaatsen van stempels, een soort Pokemon Go). Lees mee: klik hier

Velden met een * zijn verplicht
Een uitgave die uniek is in haar soort.
Recensie door: Prof. dr. P.J.A. Nissen

Nederland telt zeven rooms-katholieke bisdommen, dus zeven kathedralen. Daarnaast hebben 26 kerken sinds 1883 de eretitel van basiliek gekregen, waaronder twee van de zeven kathedralen. Eén basiliek, die van Sint-Walburgis in Arnhem, sinds 1964 basiliek, is in 2013 gesloten. De 25 basilieken en zeven kathedralen worden beschreven in dit handzaam uitgegeven boekje, dat zich ertoe leent als reisgids gebruikt te worden. De auteur is een gepensioneerde arts met bouwkundige belangstelling. Van elke kerk worden geschiedenis, exterieur, interieur, orgel, carillon, processies en bijzondere devoties beschreven. Daaraan gaan hoofdstukken vooraf waarin de verschillende soorten kerken, de bouwstijlen en de indeling in bisdommen worden uitgelegd. Daarbij zijn de oudkatholieke bisdommen en hun kathedralen buiten beschouwing gelaten. Het boekje is rijk geïllustreerd met kleurenfoto's en voorzien van een begrippen- en adressenlijst. Een uitgave die uniek is in haar soort.